Mooiste stranden van Nederland

In Nederland hebben we heel wat stranden als we zeggen dat we een heel klein land zijn. van deze stranden is er natuurlijk weer een top samengesteld die u verteld welke stranden nou de beste zijn.

Het strand van Breskens ligt aan de oostelijke kant van de veerhaven en is ook in het hoogseizoen nog een redelijk rustig strand om lekker te kunnen zitten. Het zandstrand is een zeer mooi en breed strand dat zich ook nog eens uitrekt tot aan Nieuwvliet Bad. Breskens is een maritieme badplaats met een enorme jachthaven die ruim 1500 ligplaatsen bevat. Vanaf de rand van het strand kunnen de verschillende vissersboten al gezien worden. naarmate het strand afgelopen wordt, zult u zien dat het strand steeds breder en breder wordt.

Op de nummer 2 staat het zeer bekende Texel. Het is het grootste en bekendste Waddeneiland van Nederland met een 25 kilometer lang, breed zandstrand. Mensen die van de zon houden en van grote stranden, kunnen hier dan ook zeker een heerlijke dag maken om te genieten. Aan het vaste land zijn vele stranden vaak overbevolkt op mooie dagen, op Texel is dit dus niet zo. Omdat niet iedereen eerst met de boot wil om op het strand te kunnen is het hier nog redelijk rustig.

Op de nummer 3 komen we Domburg tegen. Dit is de oudste badplaats van Zeeland en combineert een mooi strand met de fraaie natuur. Dit stand is de grootste trekpleister voor veel mensen die naar Domburg gaan om een vakantie te vieren. Prettig is het ook om te horen dat Zeeland de meeste zonuren maakt in de zomers, de meeste zonuren van heel Nederland.

Op de laagste plek van de top 4 komen we Wijk aan Zee tegen. Een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Beverwijk, in Midden-Kennemerland in de provincie Noord-Holland. Dit strand ligt direct aan de zeer mooie duingebieden. De zandbanken die dit strand heeft, zorgen voor heerlijke golven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>